Tudja meg, mit jelent a fitoterápia

927
HOZZÁSZÓLÁS:

A fitoterápia, vagyis a gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszerek egyike.

Az első gyógynövényekről szóló feljegyzést még a sumérok készítették úgy Kr.e. 3000 környékén. Az anyagtáblákra vésett feljegyzésekről kiderült, hogy az emberiség már évezredekkel korábban tunaturaldatosan, bizonyos betegségek ellen fogyasztott gyógynövényeket. A máriatövist például már az ókorban májvédő gyógynövényként ismerték.

A fitoterápia úttörése

Az igazi áttörést azonban a nyolcvanas évek kezdete hozta meg, a hagyományos orvoslás azóta ugyanis egyre nagyobb érdeklődéssel fordult a természetes gyógyeljárások felé.

Ennek egyik alapvető oka talán az, hogy a lakosság körében általánosan egyre nagyobb ellenszenv kezd kialakulni a szintetikus tablettákkal, mesterséges gyógyszerekkel szemben.

Sok panasz érkezik, hogy a gyógyszerek többsége csupán tüneti kezelést nyújt, és csak kevés közöttük az, amelyik valóban gyógymódként funkcionálna.

Másik ok, hogy a szakemberek számára egyre kevésbé kétséges, hogy a fitoterapeutikumok előtt nagy jövő áll. A kutatási lehetőségek az elmúlt 2-3 évtizedben szélesedtek ki igazán.

A fitoterápiát a tudomány is igazolja

Említésre méltó példa a macskagyökér (Valeriana officinalis) esete. Már az ókorban, majd a középkorban is sok mindenre használták ezt a növényt. Különösen a nőgyógyászati eredetű feszült idegállapotokban alkalmazták nyugtató hatása miatt.

A 18. században már biztosan tudták, hogy a macskagyökér igen megbízható ideggyógyszer. Nyugtató hatása is egyértelműnek tűnt, ezért orvosok is szívesen alkalmazták. Aztán hirtelen eltűnt a gyógyszerkönyvekből.

A modem tudomány korszerű tudományos módszerekkel megint elkezdte alaposan kutatni, és ennek során egyértelműen kiderült, hogy bizony tartalmaz a gyógyszerészet és az orvostudomány által elismert, nyugtató hatású alkotóanyagokat!

A fitoterápia folyamatosan fejlődő, újszerű tudomány, mely a növényi részek és az azokból előállított természetes készítmények gyógyhatásain alapszik. Természetgyógyászok körében a fitoterápia mindmáig nélkülözhetetlen kezelési mód!

927
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

3404
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]